Exista o mare varietate de diferite tipuri de galerii perdele, cu detalii de montare separate, sine perdea tavan, sina dubla pentru perdea si draperie etc.

Ele difera atat prin aspect, cat si prin materialele de constructie. Pentru a alege un model specific de galerie pentru perdea, este recomandabil sa iei in considerare cu atentie ceea ce ai nevoie – dimensiune, forma, design, material si metoda de atasare (pe un perete sau pe tavan).

In plus, este bine sa tii cont de alegerea perdelelor, de greutatea lor si de modul in care sunt atasate la galerie – cleme, inele sau altele, in functie de model.

Sina perdea

Sina perdea nu ofera o gama larga de design si forma, ci difera doar prin numarul de canale pentru suspendarea perdelelor sau a draperiilor. Sina din PVC este preferata de persoanele care nu vor sa accentueze tavanele, ci perdelele si draperiile.

Sina din PVC este o solutie economica pentru suspendarea perdelelor si a draperiilor, iar instalarea in sine este extrem de usoara si rapida. De asemenea, este functionala si rezistenta la umiditate si schimbari de temperatura.

Capacitatea lor de a se indoi, le face potrivite chiar si pentru ferestrele nestandardizate. Sinele pentru perdele sunt o solutie eleganta, moderna si economica pentru asezarea perdelelor si a draperiilor.

Sina perdea tavan

Noile modele de sina perdea tavan pot avea chiar si pana la trei canale, dar cel mai adesea, pot fi gasite cu unul sau doua si au capacitatea de a se atasa la tavan.

Pe piata poti gasi o gama larga de sine din PVC cu un singur canal sau cu doua canale, de diferite lungimi, care reprezinta o alternativa excelenta la optiunile traditionale, deoarece sunt convenabile in special pentru incaperile in care distanta dintre fereastra si tavan este prea mica pentru a monta o galerie standard.

In grupa de produse de sine perdea tavan poti gasi, de asemenea, o sina tavan cu un unghi cu doua fete de tipul barei T. Aceasta sina poate fi usor indoita pentru a fi montata pe tavan sub forma unui arc.

Pe scurt, putem spune ca perdelele si draperiile se numara printre accesoriile cu un rol major in interiorul casei.

Sina dubla perdea

Sina dubla perdea este o optiune deosebit de convenabila si potrivita pentru instalarea in incaperi in care distanta dintre fereastra si tavan este prea mica pentru a plasa un model standard.

Sina dubla este de asemenea, folosita in hoteluri, pensiuni, restaurante si camere mai mici. Instalarea sinei duble este destul de usoara si rapida. Pasionatii de acasa ar putea, de asemenea, sa le plaseze fara probleme.

Cand sina din plastic cu doua canale este combinata cu carligele corespunzatoare, perdelele si draperiile din camera se vor misca cu usurinta pentru a schimba cantitatea de lumina care intra in camera si viziunea camerei.

La ce distanta se pune sina de perdea?

Daca nu doresti ca sina de perdea sa ajunga de la perete la perete, trebuie sa masori latimea partii usoare a deschiderii ferestrei si sa adaugi 20 cm la ea, pe fiecare parte, astfel incat perdeaua sa poata fi pliata bine si sa se obtina o intunecare maxima.

Cand sina este montata pe perete si nu pe tavan, este bine sa ai cel putin 10-15 cm deasupra capatului superior al ferestrei sau sa iei mijlocul intre tavan si fereastra, dar nu mai putin de 10 cm deasupra acesteia, pentru a minimiza lumina primita.

Cum se monteaza sina de perdea, galerie, draperii?

Inainte de montare, ar trebui sa masori lungimea, care ar trebui sa fie cu 30-50 cm mai lunga decat fereastra si cu aproximativ 5 cm deasupra acesteia, pentru a nu interfera cu deschiderea.

Pentru a monta sina de perdea, galerie, draperii, este necesar sa marchezi locurile in care se vor face gaurile pentru suporturile speciale de fixare. Acest lucru se realizeaza printr-o linie dreapta pre-trasata pe toata lungimea ferestrei.

Este bine ca instalarea sa fie facuta de doua persoane, pentru a tine dispozitivul pe ambele parti si pentru a masura nivelul corect cu un nivel, marcand locurile pentru deschideri. Dupa realizarea gaurilor, suporturile speciale de fixare sunt fixate si intregul element este atasat ulterior.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

6 thoughts on “Galerii perdele – tipuri si modele de draperii

  1. Mi se pare o idee minunata sa incep ziua cu un pahar de apa calda cu lamaie. Voi incerca sa imi formez acest obicei si sper sa simt si eu toate acele imbunatatiri aduse starii mele de sanatate.

  2. Sunt uimita de cate beneficii are aceasta bautura si ma bucur ca am descoperit acest articol. Voi incerca sa introduc in rutina mea zilnica acest obicei sanatos si sa vad ce efecte va avea.

  3. Nu stiam ca exista atat de multe beneficii ale apei calde cu lamaie. Este impresionant cum un simplu obicei poate aduce atat de multe imbunatatiri pentru organism. Multumesc pentru informatii!

  4. Articolul este foarte interesant si mi-a deschis ochii in legatura cu beneficiile consumului de apa calda cu lamaie dimineata. Voi incerca si eu acest obicei pentru a vedea cum imi va influenta starea de sanatate.

  5. Am fost impresionat de modul in care autorul a abordat subiectul legat de importanta hidratarii corecte. Este cu adevarat surprinzator cat de mult ne poate influenta starea de sanatate faptul ca bem suficienta apa zilnic. Recomand acest articol tuturor celor care vor sa inteleaga mai bine impactul pe care-l are hidratarea asupra organismului.

  6. Articolul este foarte interesant si util pentru cei care doresc sa invete cum sa aiba o alimentatie sanatoasa. Sunt prezentate informatii clare si concise despre beneficiile consumului de fructe si legume, precum si modalitati de pregatire a acestora. Recomand cu caldura tuturor celor care doresc sa-si imbunatateasca obiceiurile alimentare.

Comments are closed.